Ιστορία του Συλλόγου

Α.Σ. Κέρκης Μαραθοκάμπου Σάμου

Ο Α.Σ. Κέρκης ιδρύθηκε το 1978. Το 1980 δημιουργήθηκε το τμήμα βόλεϊ. 

Για περισσότερα από 37 χρόνια το τμήμα βόλεϊ προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια πορεία παράλληλη με την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας της ομάδας, ξεκινά πριν από τρία χρόνια, την αθλητική σεζόν 2014-2017. Το τμήμα της πετοσφαίρησης βρίσκοντανδεκαπέντε χρόνια σε αδράνεια. Συστατικά της επιτυχίας αυτής της επανεργοποίησηςαποτέλεσαν το ένδοξο παρελθόν , το μεράκι, η θέληση και το πείσμα των παλιοσειρών για την επιστροφή του Κέρκη στα γήπεδα του βόλεϊ. Η πρώτη χρονιά ήταν η πιο δύσκολη απόπολλές απόψεις(αγωνιστικήκαι οργανωτική) . Όλοιπίστευανότιμια νέαομάδααπό το Μαραθόκαμπο δεθα καταφέρεινα κερδίσειούτεέναναγώνα.Σε κόντρααυτών,με κύριο μοχλό το μαραθοκαμπήτικο τσαμπουκά και την περιφάνεια, η ομάδα κατάφερεσε έναπρωτάθληματεσσάρωνδιεκδικητών (ΚέρκηςΜαραθοκάμπου ,ΙωνικόςΚαρλοβασου,ΑναγέννησηΣάμουκαι Ίκαρος) να φτάσειστον τελικόκαι να διεκδικήσειτοπρωτάθλημααπέναντιστην πολύδυνατήομάδατου Ιωνικού. Δυστυχώς το παιχνίδικαι ο τίτλοςχάθηκανστις λεπτομέρειες.Γενικός απολογισμός μόνο μια ήττα από την πρωταθλήτρια ομάδα του Καρλοβάσου.Τηδεύτερη σεζόν είχε γίνει αντιληπτό σε όλη τηΣάμοτο τι μπορείνα καταφέρει αυτός ο τσαμπουκάς όχι μόνο αθλητικά αλλά και κοινωνικα, καταφέρνοντας να κερδίσουμε τη συμπάθεια όλου του νησιού καθώς και να γεμίσει το γήπεδο από συγχωριανούς κάθε ηλικίας.Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το soldoutτου τελικού από μαραθοκαμπήτες(400 άτομα).Τελικά η ομάδα τερμάτησε πρώτη,χωρίςκαμίαήττα,έχονταςτο σερί10 νικώνσε 10 παιχνίδια. Το πρώτο πρωτάθλημα του συλλόγου από την ίδρυσή του το 1978, ήταν γεγονός. Σημειωτέον αυτόήταντο πρώτοπρωτάθλημαπου κέρδισεο ιστορικόςσύλλογοςτου μαραθοκαμπουσε ανδρικόεπίπεδοσε όλατα αθλήματαπου έχεισυμμετάσχειστο τοπικόπρωτάθλημα(βόλεϊ,ποδόσφαιρο, μπάσκετ).Η τρίτη και πιο σημαντική χρόνια ήταν ηπερσινή,κατάτην όποιαπάλιαήττητη η ομάδακατέκτησετο πρωτάθλημαΣάμου,κερδίζοντας μια θέσηγια τα προκριματικά της εθνικής κατηγορίας Α2, παίζοντας στον όμιλο τηςπεριφέρειαςτου αιγαίου.Εκείλοιπόνως πρωταθλήτριατουνομούΣάμουαντιμετώπισετις πρωταθλήτριες ομάδεςΧίου,Ρόδουκαι Κυκλάδωνμε τον νικητήαυτήςτης διοργάνωσηςνα κερδίζειτο εισιτήριογια την Α2 κατηγορίατης επόμενηςχρονιάς. Η ομάδα χαρακτηρίζονταν από όλους τους παράγοντες ωςτο απολυτόαουτσάιντερ. Η περιγραφή αυτή λειτούργησε ευτυχώς ως τοισχυρότερο αναβολικό, κάνοντάς μας να κερδίσουμε και τα τρίαπαιχνίδιαχάνοντας,μόνοένασετ απότηνπολυδιαφημισμένη ομάδα τηςΣύρου, κάτιπου έκανεολόκληρη την βολεϊκήΕλλάδανα παραμιλάκαι να ψάχνεινα βρει πληροφορίεςγια αυτήτην ομάδααπόέναμικρόχωριότης Σάμου,που ξαφνικάμπήκεστα σαλόνιατης δεύτερηςσε τάξηεθνικήςκατηγορίαςκαι θα αντιμετωπίσειμεγαθήριακαι ιστορικέςομάδεςτης Ελλάδας.ΟΟΦΗ, τα Χανιά,ο Πανιώνιος,ο Πανερυθραϊκός,ηΑΕΟ Ολυμπίας,ηΠαλλήνη,ο Απόλλων ηΚαλαμάτακα,όλες ιστορικέςομάδεςόχιμόνοστο χώροτου βόλεϊαλλάγενικάτου ελληνικούαθλητισμού,πλέονθα αντιμετωπίζουνεμάςκαι ο κόσμοςτης Σάμουθα έχειτην ευκαιρίανα βλέπειτέτοιεςομάδεςνα αγωνίζονται στο γήπεδο μαςμε την ελπίδακαι την χαράνα βλέπειτην ομάδατου μαραθοκαμπου να κάνειαυτόπου έχειμάθεικαλυτέρααυτάτα τελευταίαδυο χρόνια ,να μην δέχεταιτην ήττααπόκανέναν.

Η σεζόν 2018-2019 θα την βρει ξανά στην Α2 Ανδρών και στον πρώτο όμιλο, δεύτερο υποόμιλο όπου θα αντιμετωπίσει τη Δραπετσώνα, την Παναχαϊκή Πετοσφαίριση, την ΕΑ Πατρών, τον Κόροιβο Αμαλιάδας, τον Απόλλωνα Σμύρνης, την ΑΕ Αρμενίων και τους Νέους Βύρωνος.

Επιλογή Γλώσσας

Ο Κέρκης Μαραθοκάμπου στο Facebook

ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

  • Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις

Το γήπεδο του Κέρκη

Ημερολόγιο Αγώνων

<< Ιούν 2019 >>
ΔΤΤΠΠΣΚ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Translate »